Çapari Balık Avı Hakkında

26-04-2023 13:33
Çapari Balık Avı Hakkında

Çapari Balık Avı Hangi Malzemeler Kullanılır?

Çapari balık avı için çapari iğneleri, misina, ip, şamandıra, mantar, kurşun ve yem gibi malzemeler kullanılır. Çapari iğnelerine yem takılmaz çünkü kösteğin ucunda yer alan iğne ve tüy, hareket halinde küçük bir balık izlenimi verir, hatta iğnelerin çokluğu da göz önüne alındığında bir balık sürüsü izlenimi oluşur. Çapariler 12 iğneden 75-100 iğneye kadar donatılabilir. Misina köstek yapılmak üzere belirli uzunluklarda kesilir.

Çapari nasıl bağlanır?

Çapari yapımına başlamadan önce avlamak istediğiniz balık türüne ve bağlayacağınız iğne sayısına göre misina kalınlığını belirlemelisiniz. Çapari yapımında kullanılan malzemeler arasında misina, çapari iğnesi, mantar kurşun ve yem bulunur. Çapari yapımında kullanılan malzemelerin hepsi birbirine bağlanarak çapari oluşturulur.

Çapari İle Hangi Balık Tutulur?

Çapari balık avı ile istavrit, uskumru, kolyoz, palamut, lüfer, çinekop ve sardalya gibi balıklar avlanabilir. Bu balıklar haricinde çapariye tragonya, kırlangıç, isparoz, mercan, kalamar, zargana ve mezgit de zaman zaman takılabilir.

Çapari Balık Avı Atış Tekniği

Çapari balık avında atış tekniği olarak, çapariyi suya bırakmadan önce şamandırayı suya bırakarak kurşunun yere çökmesi sağlanır. Daha sonra şamandıra yavaşça çekilerek kurşunun yere oturması sağlanır. Kurşunun yere oturması ile birlikte şamandıra yavaşça çekilir ve çapari suya bırakılır. Çapari suya bırakıldıktan sonra şamandıra yavaşça çekilerek çaparinin derinliği ayarlanır.
 
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.