Lrf Avı Nedir ?

17-01-2020 10:48
Lrf Avı Nedir ?

Lrf Avı Nedir ?


LRF AVI NEDİR?


            Light Rock Fishing yöntemi olarak bilinen balık avcılığı hafif takımlar ve sahte yemler ile balık avlama prensibi olarak bilinmektedir. LRF yönteminin temelleri Japonya’da atılmış ve günümüzde birçok ülke tarafından da kullanılmaktadır. Kısa sürede oldukça popüler hale gelen bu balıkçılık sportif balıkçılıkta amatör balıkçılar arasında yeni bir trend haline gelmiştir. Olta balıkçılığında amaç keyif almak olmaktadır. Balık tutmaktan da keyif almanın yolu doğru takımları kullanmaktan geçmektedir. Doğru takımlar ile balık tutulduktan sonra balıkla verilen mücadelenin keyfine balıkçıların deyişiyle doyum olmamaktadır.
 

LRF Yönteminde Kullanılan Yemler


            Piyasada her türlü yemin minyatürü bulunmaktadır. Ağırlıkları 0.5 gramdan başlayan silikon zokaları, silikon kurtları, silikon kaşıkları, lrf jigleri ve sahte balık içeren yemler fazlaca renk ve model seçeneğine sahip olmaktadır. çok hafif olan bu yemler için uzun atışlar yapabilmek güç olmaktadır. Bundan dolayı esnek ve düşük atarlı kamış olmalıdır. İdeal kamış boyu 180 ile 240 cm arasında olmaktadır. LRF yöntemini ilk defa kullanacaklar için 3 ile 12 gram atarlı olan kamışlar yeterli olacaktır. Misina seçimi de kişinin tercihine kalmaktadır.

 

LRF Yönteminde Misina Seçimi ve Tutulabilen Balıklar

 

            LRF yönteminde misinanın seçimi kişinin tercihine bırakılmıştır. Çünkü balıkçı hedeflemiş olduğu balığa, ortamın şartlarına ve alışkanlıklarına göre florokarbon, monoflament ya da örgü misina kullanabilmektedir. İnce misinaların kullanılması atış mesafelerinin arttırdığı için kişilerin hedeflediği heyecan dozunu arttırabilmektedir. Ülkemizde pek yaygınlaşmamış olan LRF yöntemiyle birçok balık yakalamak mümkündür. İstavrit, kurdun, lüfer levrek, iri kaya balığı, iskorpit, isparı, kikla, hani balıkları, lapin gibi birçok balık yakalanabilmektedir.
            LFR yöntemi balıkçılık yeteneklerini sergilemek isteyenler için oldukça güzel imkan sağlamaktadır. Balık tutmayı keyifli hale getiren bu uygulama ile aynı zamanda karagöz, çipura, minakop, mırmır veya eşkina gibi türlerin de yakalanmasında oldukça etkili bir yöntemdir. Doğru yerde ve zamanda denenen bu yöntemle balıklar silikon yemleri, jigleri ve küçük boydaki rapala tipindeki sahte yemlerle bile avlanabilmektedir. Sonuç olarak ülkemizde henüz çok bilinmeyen bu yöntem sayesinde birçok balık türü kolaylıkla ve keyifle avlanabilmektedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.