Lrf Makineler Nasıl Olmalı ?

04-05-2020 12:43
Lrf Makineler Nasıl Olmalı ?

Lrf Makineler Nasıl Olmalı?


En büyük hobi kaynaklarından biri olan balık tutmak, amatörlükten profesyonelliğe geçişte önemli bir etkendir. Lrf avında kullanılan Shimano lrf makineler en iyisi olmak konusunda her zaman en önde olma niteliğine sahip. Bu yazımızda Lrf avcılığında makine tercihinde bulunurken dikkat etmeniz gereken kriterlerin neler olduğuna dair bilgilendirmeler yapacağız.

Lrf avcılığından beklentiniz nedir?


Balık tutmaktan ziyade Lrf avcılığından beklentinizin ne olduğunu kendinize sormalısınız. Lrf avcılığı yapacaksanız en önemli nokta; saatlerce deniz kenarında ya da teknede olta atarak denizin tadını çıkarabilmeniz ve tabiki sabırlı olmanız. Bu bağlamda da kendinize hafif, kamışın atarına göre belli bir kriter ölçüsünde yeterince güçlü bir makine seçmelisiniz. Burada size yardımcı olacak bir tercih sunabiliriz; Shimano lrf makineler sizin bu bağlamda ihtiyacınız olan en iyi makinelerden biridir.

Lrf avı için makine özellikleri


Makine özelliklerinde öncelikle dikkat edilmesi gereken şey tabiki de güçlü olmasıdır. Burada en öne çıkan makineler; Shimano lrf makineler olacaktır. Peki, bu makineler ne kadar güçlü olmalı? Bu bağlamda en güçlü makine olacak diye bir kavram kullanmak yanlış olacaktır. Yani, hedefinizde olan güç kavramını elinizdeki kamış belirliyor diyebiliriz. Bu konuda en ideal kamışlar, 3 veya 4 kilogram kuvvete sahiptir.

Daha fazla yük kamışa yüklendiği anda kamışınızda kırılmalar meydana gelebilir. 3 veya 4 kilogramlık bir gücü kaldırmak için önerilebilecek en iyi makine burada, yine, shimano olacaktır. Shimano makinelerinin ağırlığı ortalama 160 - 230 gram arasındadır ve bu da ideal bir ağırlıktır. Ağırlığı yüksek olan bir makineyi kamışınıza takarsanız, atışlardaki dengeyi bozacaktır ve ileriye atışınızı da güçleştirecektir. Bu denge önemlidir.

Örneklemek gerekirse; 4000'lik bir makineyi Lrf kamışına taktığınızı varsayın. Bu yaklaşık olarak 350 grama tekabül eder. Makineden çıkacak olan misina, kamışın daha ilk halkasından geçerken, olduğundan ağır olduğu için haddinden fazla bir eğime sahip olacaktır. Bu eğim de misinanın doğru bir biçimde boşalmasını engelleyecek ve misinada düğümler oluşmasına neden olacaktır. Bu sebepten dolayı da 1000'lik makineler Lrf avı için ideal olan makinelerdir. Bu makinelerin en başında da shimano makineleri gelmektedir.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.