Shimano Spin Kamışlar

19-03-2020 09:54
Shimano Spin Kamışlar

Shimano Spin Kamışlar


Spin kamışlar balık avcılığında önem arz etmektedir. Spin kamışlar av severlerin profesyonel silahlarıdır aslında. Bu yüzden tercihlerini önemli şekilde etkilemektedir. Spin avcılığı normal avcılığa göre daha profesyonel tecrübe gerektirmektedir. Elbette spin avcılığını yapmak istiyorsanız tercih edilen malzeme kalitesi çok önemlidir.

Spin Kamış Nasıl Olmalı?


Spin avcılığı ustalık ve deneyim gerektiren bir avcılık yöntemidir. Bu yöntemde tercih edilen kamış çeşidi önemlidir. Teleskobik ve parçalı olarak ikiye ayrılan kamışlarda en çok tercih edilen kamış çeşidi parçalı kamış olmaktadır. Parçalı kamışlar hem daha dayanıklı hem de tercihen daha kullanışlı olmaktadır.

Tercih edilen kamış çeşidinin yanı sıra kamışın boyunun da nasıl olduğu önemlidir. Piyasada daha çok 240-270 cm arası kamışlar bulunmaktadır. 270 cm lik bir kamış tercihi ile spin avcılık için yeterli uzaklığa erişmek mümkün olacaktır.

Terci Edilen Kamış Ne Kadar Atara Sahip Olmalı?


Spin avcılığı için tercih edilen kamışların ağırlığı genel olarak 10-40 gr aralığındadır. Bu avlayacağınız balığa göre de değişebilmektedir. Kamışların değerlerinin yanında kalite ve markaları da önemli olmaktadır. Başlangıç seviyesinde başlayan av severler için farklı marka tercihleri olmaktadır. İlk başlayan spin avcıları için birkaç marka tavsiyesi vardır. Başlangıç seviye spin avcıları için Remixon, Shimano, Okuma Fına, Savage, Spro gibi başlangıç seviyesi marka ve çeşitler tercih edilebilir.

Başlangıç ve Üst Seviye Spin


Başlangıç için Shimano spin kamışlar tercih edilebilir. Elbette Shimano spin kamışlar hem başlangıç seviyesi için hem de üst seviye av severler için farklı tarzlarda tercih edilebilmektedir. Bu isimlerle anılsalarda kamışın boyu, ağırlığı, av balığının tercihi, av severin deneyimi tüm bu etkenler spin avını etkilemektedir.

Spin avında tercih ettiğiniz Shimano spin kamışlar sert, dayanıklı ve daha atarlı olan kamışlardır. Bu kamışların tercihi ile yapılan spin avları daha zevkli ve tercih edilen bir hale gelmektedir. Spin avı karşılığı at-çek olarak isimlendirilir. At-çek avlarında kullanılan shimano spin kamışlar ağırlık ve atar olarak diğer kamışlara göre daha kullanışlı olduğundan, av severler tarafından çokça tercih edilmektedir. Başlangıç seviyesi için yeterli bir üründür.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.