Şimdi Shore Jig Zamanı

10-03-2020 11:47
Şimdi Shore Jig Zamanı

Şimdi Jig Zamanı


Zaman zaman herkes, varsa oğluyla veya arkadaşlarıyla balık tutmayı hayal etmiştir. Balık tutmayı, hala aktif bir şekilde sürdüren insanlar dünyada hiç azımsanmayacak kadar fazladır.

İster profesyonel bir balıkçı olsun, ister amatör bir balıkçı olsun eğer gerekli teknik donanım yoksa balık tutmak hayal olabilir. Balık tutmak için, çok farklı balık tutma setleri mevcuttur.

Bunlardan biride, Shimano Saragosa Jig Makinesi olmaktadır. Bu makina ile balık tutmak için gereken teknik donanımın büyük bir bölümüne sahip oluyorsunuz. Shimano Saragosa Jig Makinesi donanım olarak jig makinesi sınıfına girmektedir.

Daha çok Türkçeye "seğirme" olarak geçse de dünyada jig olarak tanınan yöntemdir. Balıkçı teknesi veya bot ile uygulanan bir balık tutma tekniğidir.


Shimano Saragosa Jig Makinesi Teknik Özellikleri


Shimano Saragosa Jig Makinesi, çok zengin ve güçlü teknik detaylara sahiptir. Bu jig makinesi ile, dikey ve yatay jig rahatlıkla yapabilirsiniz.

Shimano Saragosa Jig Makinesi Teknik Özellikleri;

•5.7:1 Dişli Devir
•5+1 BB
•Bakım Portu
•Yaklaşık 595 Gr Ağırlık
•Bır Turda Misina Sarımı: 103 CM
•Soğuk Dövme Alüminyum Makara
•Yaklaşık Çekiş Gücü: 10 kg
•Misina Sarım Kapasitesi: 0.35 mm-240 m

Shimano Saragosa Jig Makinesi, size kaliteli jig nasıl yapılır, güçlü teknik donanımıyla size fazlasıyla gösterecektir.


Shimano Saragosa Jig Makinesi Jigging Yapmak


Jigging, Polinezya'lı balıkçılar tarafından icat edilmiş daha sonra Asya kıtasında daha da geliştirilmiştir. Günümüzde ise daha yeni olan bir balıkçılık tekniğidir. Birçok jig tekniği bulunmaktadır.

Jig tekniğine isim olan jig, el yapımı metal gövdeli bir balıktır. Bu teknik Polinezya'lı balıkçılara, diğer avlanma tekniklerinde kullanılan; suni ördek, ördek düdüğü, suni kuş gibi metodlar ile ilham kaynağı olmuştur.

Shimano Saragosa Jig Makinesi ile jig yapmak için, suni metal balığı denizin veya suyun orta ve derinliklerine atın. Daha sonra ise, diğer balıkların dikkatini bu yöntemle çekmeniz gerekmektedir.

Bu yöntem ile orkinos başta olmak üzere; orfoz, akya, sarı kuyruk gibi daha birçok çok balık türünü yakalayabilirsiniz.


Shimano Jig Makinesi İle Jigging Uygulamak


Jig çeşitleri şu an bilinen kadarıyla;  dikey jig ve yatay jig olmak üzere 2 tanedir. Shimano Saragosa Jig Makinesi İle dikey jig yapmak için, jig tekneden atılıp serbest bir şekilde dibe inmesini beklenmelidir.

Daha sonra ise, çeşitli sarım aksiyonları vererek jig 20 metre kadar yukarı çekilerek ve daha sonra tekrar serbest bırakarak aşağıya düşmesi sağlanmalıdır.

Yatay jig için ise, jig yatay bir şekilde serbest bırakılmalı daha sonra ise 20 metre kadar çekip tekrar yatay bir şekilde serbest bırakmalısınız.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.