Spin Kamışlar

26-12-2019 12:40
Spin Kamışlar

Spin Kamışlar


            Spin balık avcılığı diğer bir adı ile at çek tekniği, uygulanan bir avcılıktır. Kullanılacak malzemenin de buna uygun olması gerekmektedir. Bu teknikte spin kamışı kullanılır. Spin kamışı da küçük farklılıklar ile kendi için ikiye ayrılır. Parçalı spin kamışı ve teleskopik spin kamışı olarak. Parçalı spin kamışlar aksiyon değerinden dolayı daha çok tercih edilmektedir. Ama teleskopik kamışlar da pratikliği ve kolay taşınabilirliği ile kayda değer olmaktadır. Taşıma problem oluşturmadığı durumlarda öncelik parçalı spin kamış olur. Spin tipi kamışlar genellikle ince, hassas, hafif ve yaylanır özellikte olmaktadır.

Spin Kamış Özellikleri


            Spin Kamış Boyu: Kıyıdan atış yapılacak ise 240 cm'den 330 cm'ye kadar olan kamışları kullanmak mümkün. Eğer su içinden veya tekne içinden atış yapılacak ise 240 cm ve altı yeterli olmaktadır. Kıyıda çalılar, kayalıklar ve ağaçlıklar fazla ise at çek yapmak için 180 cm ve aşağısındaki kamış boyu daha idealdir. Böylece hareket kabiliyetini kısıtlayan bir fazlalık olmamış olur. 

            Spin Kamış Ağırlığı: Spin kamış ağırlığı mümkün olduğunca hafif olmalıdır. Spin avcılığında kamışın ve makinenin hafif olması çok önemlidir. Sebebi at çek yapılırken rahat hareket edebilme ve çabuk yorulmanın önüne geçmektir.  

            Spin Kamış Atar Değeri: Atar değeri, kullanılacak yemin ağırlığına göre uygun olmalıdır. Yem ağırlığı atara göre çok az olur ise yem çok uzağa gitmez. Yem ağırlığı atara göre ağır olursa da kamış kırılabilir.

Spin Kamışı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


- Kamışın ağırlığı
- Kamışın boyu
- Kamışın aksiyon değeri
- Kamışın atar değeri
- Kamışın fiziksel yapısı

Spin Balık Avcılığı


            Spin balık avcılığı, silikon balık, maket balık gibi hafif ağırlıktaki yemlerin, sürekli olarak atılıp çekilmesi ile yapılır. Alabalık ve benzeri balıklar bu yöntem ile avlanır. Bu balıklar 5 - 30 gram atarı olan ince ve hassas spin kamışlar ile avlanır. Spin avcılığın da 2 önemli konu vardır. Bunlar kamışın hafifliği ve kamışın atarı. Spin kamışlar 20 - 30 metre uzağa atılabilecek atara ve yormayacak hafifliğe sahip olması gerekir. 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.