Spin Kamışlar Ve Balık Avı

15-06-2020 12:48
Spin Kamışlar Ve Balık Avı

Spin Kamışlar Ve Balık Avı


Balıkçılık sektöründe farklı tarzda av yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerden birisi de spin yöntemidir. At-çek avcılığında en etkili yöntemlerdendir. At-çek avcılığında kullanılan spin yöntemi ile hem eğlenceli hem de farklı bir yöntem kullanılmaktadır.

Spin Malzemeleri


Okuma spin kamışlar, spin yönteminde kullanılan en önemli gereçtir. Tercih edilen kamışların nitelikleri önem arz etmektedir. Kamışların atar uzunlukları, hassasiyetleri, sertlik ve yumuşaklıkları oldukça önem taşır. Bu etkenler elbette hem dayanıklılık hem ağırlık ve hafifliğini etkilemektedir.

Spin Kamışlarının Özellikleri


Spin kamışlarının en önemli özelliklerinden birisi de kamışın hafifliğidir. Daha sonra sağlamlığı gelmektedir. Ancak kamış ne kadar sağlam olursa olsun hafifliği olmadığı sürece at-çek avcılığı için kamışın bir anlamı olmamaktadır. At-çek avcılığı için sevenlerin çekici kılan şey karmaşık bir yapıya sahip olmasıdır. Tek bir malzeme ile elbette av yapılması mümkün ancak at-çek sistemlerinde okuma spin kamışlar önem arz etmektedir. Bu av yönteminin karmaşık olması av sevenleri çekmektedir.

At-çek yöntemlerinin karmaşık olması çeşitli malzemeleri satın alma hırsını açığa çıkarmaktadır. Farklı malzemelerin elinizde olması bu karmaşıklığı kolay hale getirmektedir. Daha fazla kamış ile daha karmaşık olanları daha eğlenceli ve kolay hale getirmektedir. Okuma spin kamışlar, alınan kamışın farklı ağırlıklarda olması ile avda keyif vermektedir. İdeal olan en az üç adet farklı ağırlıklarda kamışın olması at-çek avını kolaylaştıracaktır.

Kamışların hafif olması daha uzağa atımı kolaylaştırır. Hafif kamışların yanında aynı zamanda en az bir tane 20-60 gr aralığında bir kamışa ihtiyaç duyarsınız.


Kamışların Çeşitleri


Okuma spin kamışlar, elbette ağırlıklarına göre sınıflandırılırlar ancak ilk etapta 2 ayrı sınıfa ayrılırlar. Bunlar parçalı ve teleskobik kamışlardır. Teleskobik olanlar daha hafif ve kolay taşınabilir olanlardır. Parçalı olan kamışlar ise ekonomik ve daha dayanıklı olan kamışlardır. Elbette tüm bunların yanı sıra av severlerin av tekniği ve kamışı kullanım şekli de önem taşır.

Av konusunda av severin tecrübesi avın edinilebilirliğini arttıracaktır.  Elinde bulunan kamış türleri, misina kalitesi, malzeme kalitesi gibi etkenler profesyonellik açısından önem arz eder. Kısaca av sırasında malzemenin kalitesinden av severin yeteneğine her şeyi göz önünde bulundurmak gerekir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.