Sportif Amatör Balıkçılık Nedir?

31-10-2017 15:12
Sportif Amatör Balıkçılık Nedir?

 

Sportif ve Amatör Balıkçılık

Sportif balıkçılık başta avrupa olmak üzere tüm dünyada insanların boş vakitlerinde zihnen ve bedenen yerine getirdikleri faaliyet olarak büyük bir ekonomi oluşturmaktadır. Sportif ve amatör balıkçılık özellikle refah seviyesi yüksek yada şehrin gürültüsünden kaçmak için insanların yaptığı bir spor aktivitesidir.

Sportif Balıkçılık Nedir?

Kanun ve yasalarda ki tanımıyla sadece spor ve dinlenme amacıyla yapılan ve herhangi bir maddi ve ticari kazanç gütmeyen, avlanılan balığın mal ve para karşılığı satılmadığı sportif etkinliğe sportif balıkçılık denir. Bu aktiviteleri yerine getirirken balık neslinin ve çevrenin korunmasının bilincinde, doğayı seven, sportif ruhta, yasalara ve kurallara uyan kişilere de Sportif balıkçı denir.

Sportif Amatör Balıkçılık Belgesi

Sportif ve amatör balıkçılık belgesi tarım ve orman il müdürlüklerinden çok ufak bir ücret ile 5 yıl geçerliliği olan bir belgedir. Sportif balıkçılık belgesi deniz içi ve deniz kıyılarında yada göl ve barajlarda ticari amaç gütmeyen balıkçıların devletin yasa ve kanunlarına uymak adına alması ve yanında bulundurması gereken bir belgedir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.