Tekneden Lrf Avı Teknikleri

17-08-2020 14:40
Tekneden Lrf Avı Teknikleri

En Güzel Hobi; Balık Tutmak


Bir hobi edinmek istiyorsanız, ilk etapta düşünmeniz gereken şey; balık tutmaktır. 

Balık Tutmanın Püf Noktaları


Sabah kalkıp ve erken saatlerde deniz kenarına gitmek, kimsenin olmadığı saatlerde balık tutmak ilk önceliğiniz olmalıdır. Sabahın erken saatlerinde balıklar, kıyıya daha yakın bir konumda olacağından, onları yakalamanız daha kolay olacaktır. Örneğin; sabah saatlerinde gittiniz ve oltanızı, haydi vira bismillah deyip denize salladınız. Misinanızın deniz dibine kadar inmesine izin verin. Bu bilgi, tekneden lrf avı teknikleri konusunda bir numaralı bilginiz olabilir. Çünkü balıklar, her ne kadar sabah saatlerinde kıyıya yakın olsalar da deniz yüzeyine yakın olmayacaklardır. 

Tekneyle Balık Avlamak


Kendizin veya bir arkadaşınızın teknesi var ise yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri; yine, balık avlamaktır. Balık tutma yasağının olmadığı dönemlerde tekneyle denize açılmak en doğrusudur. En aksiyon verici balık tutma; lrf avıdır. Gündüz vakti tekneden lrf avı teknikleri uygulamak, daha güzel zamanlar geçirmenize sebep olacaktır. Lrf avı yaparken, maksimum 10 veya 12 gramlık atarlı kamışa sahip olmanız gerekir. Çünkü; derinliği fazla olan denizlerde, kamışınızdaki ağırlığın, oluşan akıntıya kapılmadan dibe inmesi mümkün değildir.

Hemen hemen herkesin sahilde çapari ile avladığı; istavrit, mezgit türü balıkları, tekne üzerinde avlamak daha heyecan verici olacaktır. Tekne üzerinde bir yandan akıntıyla mücadele ederken bir yandan da oltanıza çarpan istavrit balığının size vereceği heyecan inanılmaz olacaktır. Uygulayacağınız tekneden lrf avı teknikleri arasında en önemli unsur; derin sularda avlanmaktır. 10 metre derinliğe sahip ve zemini kum olan sularda avlanıyorsanız mırmır balığı tutabilirsiniz. Dipte kumların arasında yaşayan mırmırların yeme atlaması için yapmanız gereken; kısa ve küçük vuruşlarla oltanızın makarasını sarmak olacaktır. 

Önemli noktalar


Uygulamanız gereken en önemli şey; tutabileceğiz balıktan çok, yaptığınız aktiviteden zevk almaktır. Balık avlamak, sabır gerektiren bir hobidir. Saatlerce durup tek bir balık avlayamazken, bir iki saatte kilolarca balık yakalayabilmeniz mümkün. Tüm bu başlıklarını tekneden lrf avı teknikleri olarak tek bir başlığa toplamanız ve uygulamanız, sizi eğlendirecek ve balık avlamanızı sağlayacaktır. Lrf avının en önemli tekniklerinden biri de derin sulardaki akıntıdır. Denizdeki akıntı size bir rahatsızlık vermiyorsa rahatlıkla avlanabilirsiniz. Bir diğer ufak ipucu ise avlanmak için bir mera olarak kullanabileceğiniz nokta; limandaki gemilerin altıdır. Çünkü balıklar, bu alanlara yanaşarak orayı sığınak gibi kullanırlar. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.