Tekneden Sinarit Avı Teknikleri

27-03-2020 12:42
Tekneden Sinarit Avı Teknikleri

Tekneden Sinarit Avı Teknikleri


Sinarit, anlaması son derece zevkli olan bir türdür. Bu nedenle birçok balıkçı denize açıldığı zaman önceliğini sinaritten yana kullanır. Sinarit balığını tutmak da tuttuktan sonra oltadan çıkarmak da son derece keyif verir.  Sinarit kimi kıyılarda çok aşırı büyük boyutlara sahip olabilir.  Sinarit avında başarı elde edebilmek için tekneden sinarit avı teknikleri hakkında bilgi olmak ve hem olta tercihinde hem de av yapılacak kıyıda doğru tercihleri yapmak gerekir. Gerekli özen göstererek her kıyıda sinarit avlamak son derece kolaydır.

Obur Dişi Sinaritler


Sinarit balıkları cindi dişi olan balıklardır. Bu nedenle diğer balıkları kesme konusunda çok fazla başarılı değillerdir.  Ancak bu balıklar son derece obur bir cinstir ve bu nedenle denizde her bulduklarını mutlaka yeme girişiminde bulunurlar. Oburluk kadar güçleri ile de ön plana çıkan balık türlerinde avın başarı getirmesi için gerekli güce de sahip olmak gerekir.

Sinarit Avına Uygun Olan Olta Modelleri


Sinaritlerin avlanmasında temelde iki farklı olta tavsiye edilir. Bir tanesi sığ olan kıyılarda kullanmak için diğeri ise derin olan bölgelerde avlanmak için gerekli olacaktır. Sinaritler genelde açık denizlerde kayaların yaklaşık 25 metre alt kısımlarında bulunur. Profesyonellik gerektiren bu balıklarda derin misinalı oltalar tekneden sinarit avı teknikleri arasında sayılabilir ve yüksek başarı elde ettirir.

Sinaritler Yemi Çok Sever


Sinaritler yemeyi oldukça çok sever. Kolay bir şekilde sinarit avlamak için oltayı yemle donatmak yeterlidir. Özellikle kabuklu yiyecekler bu konuda mükemmel sonuçlar verir.  Bunun yanı sıra daha fazla verim alabilmek adına mevsime uygun yiyecekler ile de kolayca sinarit avlamak mümkün olur.

Sinarit kendi alanında göre çarpan her türlü parlaklığa karşı da ilgi duyar. Yansıma yapan ve parlak görünüme sahip olan yiyecekler ile uğraşmadan sinarit yakalamak söz konusudur.


Hem Hırçın Hem de Hantal Balıklar

Sinaritler hem hırçındır hem de hantaldır. Bu nedenle çok fazla balık kovalamazlar. Hayatta kalmak için kıyı bölgelerde bekler ve avlayabileceklerine inandıkları yemlerin peşinde koşarlar. Kolay bir şekilde tekneden sinarit avı teknikleri arasında sayılabilecek unsur oltayı sabit tutmaktır. Sinaritler olta ucunda hareket halinde olan yemleri değil bir kıyıda sabit olan yemleri tercih ederler. Avlanma esnasında yedek olta takımı bulundurarak ve sabırlı davranarak kısa sürede sinarit avlamak mümkün olur.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.